check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Alweer de laatste maand van het jaar...

07-12-2016

Zo begint er een nieuw jaar en zo is de laatste maand van het jaar alweer aangebroken! Wat heeft 2016 u gebracht? Zijn de voornemens ook daadwerkelijk uitgevoerd en de doelstellingen behaald? Heeft u afscheid moeten nemen van personeelsleden dit jaar of heeft u uw personeelsbestand juist uitgebreid?

Dit jaar heb ik een nieuwe werkplek gekregen. Normaal was ik gewend om binnen 5 minuten naar kantoor te fietsen, maar dat is nu 25 minuten geworden. Wanneer ik deze afstand van de negatieve kant bekijk, denk ik; toch jammer dat ik eerder mijn bed uit moet en nog langer onderweg ben ook. Als ik het positief bekijk, denk ik; lekker op de fiets heen en terug. Heb ik direct mijn beweging voor die dag gehad! Daarnaast heb ik nieuwe collega’s gekregen en kan ik zeggen dat wij momenteel een goed en gezellig team hebben. Terugkijkend op alle veranderingen, is december wel een maand waarin je bij zulke veranderingen stil staat.

In december staan we stil bij het afgelopen jaar, maar kijken we ook zeker vooruit naar wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Vragen als ‘heeft u alles goed geregeld voor uw personeel?’ Of ‘is het duidelijk welke regels er in uw bedrijf gelden?’ Hoe gaat u bijvoorbeeld om met whatsappen tijdens werktijd en heeft u hier bepaalde regels voor opgesteld?

Dit zijn een aantal voorbeelden waarbij wij u kunnen helpen! Wij geven u graag advies over hoe u dit het beste kunt inregelen binnen de organisatie.

Een belangrijke vraag die u uzelf ook kunt stellen, is: heeft u nog ruimte binnen de werkkostenregeling om uw personeel te belonen?

U kunt de fiscale vrije ruimte bij ons opvragen, zodat u op tijd weet welk bedrag u dit jaar nog kunt besteden aan bijvoorbeeld een kerstpakket of een bonus. Informatie over deze werkkostenregeling vindt u hier. Hieronder nog een aantal belangrijke punten:

  • Een kerstborrel op de zaak komt niet ten laste van uw vrije ruimte;
  • In geval van een kerstdiner of lunch op het werk wordt er een bedrag van € 3,25 per persoon in de vrije ruimte verwerkt (ongeacht de werkelijke kosten);
  • De waarde van een kerstpakket of cadeaubon komt ten laste van de vrije ruimte.

Bij overschrijding van de vrije ruimte wordt het overige tegen 80% eindheffing belast.

Bel of mail ons gerust om uw fiscale loonsom of vrije ruimte op te vragen.

Voor nu wensen wij u in ieder geval hele fijne feestdagen en een succesvol 2017!

Geschreven door: Marijke van der Water