check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin


Onze nieuwe HRM-dienst, Compleet Vertrouwen is live!

Een bedrijf functioneert het best als iedere werknemer zich op zijn gemak voelt. De externe vertrouwenspersonen van Compleet Vertrouwen ondersteunen werkgevers bij het behouden van een prettige en veilige werkomgeving.

 

Waarom een externe vertrouwenspersoon?

Ieder bedrijf kan te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen. Maar liefst 1 op de 6 werknemers in Nederland ervaart wel eens ongewenst gedrag op het werk, zoals seksuele intimidatie, discriminatie, pesten of agressie. Dit heeft grote impact op de gezondheid van werknemers en de sfeer op de werkvloer. Werkgevers dragen dan ook een zorgplicht om een veilige werkomgeving te bieden aan hun werknemers.  Een externe vertrouwenspersoon is een laagdrempelige, effectieve oplossing om bij te dragen aan een gezonde werkomgeving. Compleet Vertrouwen ondersteunt werkgevers met preventie en staat klaar voor uw werknemers met advies en bijstand bij ongewenste situaties. Het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon draagt bij aan een prettig werkklimaat waarin iedere werknemer zich op zijn gemak voelt en goed kan presteren. 

De rol van externe vertrouwenspersoon

Als uw werknemer te maken krijgt met ongewenst gedrag of een integriteitskwestie, kan het lastig zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan. Onze vertrouwenspersoon biedt de werknemer in deze situatie een luisterend oor, onafhankelijk advies en bijstand. Soms blijkt even sparren al voldoende, in andere gevallen verkennen we samen de opties om de situatie op te lossen. We geven de werknemer de juiste handvatten om zelf weer grip te krijgen op de situatie. Escalatie, verzuim of uitstroom wordt op deze manier voorkomen.  De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Onze vertrouwenspersonen delen nooit inhoudelijke informatie. De werkgever ontvangt jaarlijks een geanonimiseerde rapportage.

Neem vooral een kijkje op de site van Compleet Vertrouwen voor meer informatie.

Wilt u meer weten over onze vertrouwenspersonen, en hoe wij precies te werk gaan? Neem contact met ons op! Stuur een mail naar info@compleetvertrouwen.nl of bel 085-0805694.

Vergeet vooral niet Compleet Vertrouwen te volgen op LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over vertrouwenskwesties op de werkvloer!