check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Bijverdiengrens studenten ook in 2021 vervallen

21-07-2021

Vanwege de coronacrisis is er ook voor het jaar 2021 besloten dat er geen grens is voor bijverdienen. Studenten kunnen daarom in het jaar 2021 bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor hun studielening of studiefinanciering.

Werkgevers maken in vakanties vaak gebruik van vakantiekrachten om de zomerdrukte op te vangen. Deze vakantiekrachten zijn vaak studenten met een studielening of studiefinanciering. Als zij te veel verdienen, moeten ze hun lening of financiering stopzetten om te voorkomen dat ze na afloop van het jaar moeten terugbetalen. Eerder was de bijverdiengrens voor vakantiekrachten voor 2021 gepubliceerd. Onlangs is echter besloten dat de bijverdiengrens voor 2021 is komen te vervallen vanwege de coronacrisis. Dit was in 2020 ook het geval.

Meer uren werken zonder consequenties

 

Sommige studenten werken in een cruciaal beroep en maken nu door de coronacrisis meer uren. Doordat DUO de bijverdiengrens laat vervallen, komt op dit moment niemand door deze extra verdiensten in de problemen. Studenten kunnen dus de komende zomervakantie (en het hele jaar 2021) bij werkgevers zoveel uren vakantiewerk verrichten als zij willen, zonder het risico dat dit gevolgen heeft voor hun studiefinanciering.