Hoe om te gaan met stakingen in het openbaar vervoer?

28-05-2019

Een staking in het openbaar vervoer kan werknemers verhinderen om naar de werkplek te reizen. Veel mensen kunnen dan vanuit huis werken, maar wat als dit niet mogelijk is vanwege de aard van het werk? De werkgever is niet verplicht om de nodige maatregelen te nemen, zodat werknemers toch op het werk kunnen verschijnen. Er zijn wel mogelijkheden die in deze situatie uitkomst kunnen bieden voor de werkgever én de werknemer.

Mogen werknemers zelf bepalen thuis te werken?

Alleen in overleg met de werkgever zou een werknemer bij een vooraf aangekondigde ov-staking thuis kunnen werken. Voor parttimers is het soms mogelijk om in overleg met de werkgever een dag in de week te ruilen. Als een werknemer liever een verlofdag opneemt, moet hij die via de normale weg aanvragen.

Mogen hotelkosten onbelast vergoed worden?

Wanneer een werknemer niet bij een collega of andere bekende kan overnachten, die dichtbij de werkplek woont, is het mogelijk om een hotelovernachting te boeken. Deze hotelovernachting kan door de werkgever onbelast worden vergoed. Voor binnenlandse reizen zijn logies tot € 102,59 gericht vrijgesteld (tool). Als de werkgever een hoger bedrag vergoedt, dan is het meerdere loon voor de werknemer. De werkgever kan het meerdere ook aanwijzen als eindheffingsloon ten laste van de vrije ruimte.

Zijn de kosten van een autorit onbelast te vergoeden?

Werknemers die normaal gesproken hun ov-kosten bij hun werkgever declareren, kunnen op de dag van de staking hun gemaakte zakelijke kilometers declareren. De vergoeding voor die zakelijke kilometers is gericht vrijgesteld (tool) tot € 0,19 per kilometer.  

Mag de werkgever parkeerkosten onbelast vergoeden?

Parkeert een werknemer de auto op het terrein van de organisatie, dan geldt hiervoor een nihilwaardering. De werkgever kan die kosten daardoor onbelast vergoeden zonder de vrije ruimte in te zetten. Een vergoeding van de kosten van een parkeerplek buiten het terrein van de organisatie is belast loon voor de werknemer. Deze vergoeding mag ook als eindheffingsloon ten laste van de vrije ruimte gebracht worden.

Als werknemers carpoolen, is de vergoeding dan onbelast?

Werknemers die ervoor kiezen om samen te rijden, kunnen in sommige gevallen toch een reiskostenvergoeding krijgen. Dat kan in twee situaties:

  • De werkgever regelt dat meerdere werknemers met een eigen auto van een werknemer meerijden. Alleen een vergoeding van € 0,19 per kilometer voor de bestuurder valt onder de gerichte vrijstelling, inclusief de kilometers die hij moet omrijden om zijn collega’s op te halen. Regelen werknemers het carpoolen zelf, dan kunnen zij allemáál een onbelaste vergoeding tot € 0,19 per kilometer krijgen. De werkgever mag dan eventuele omrijdkilometers niet onbelast vergoeden.
  • Werknemers die met een auto van de zaak carpoolen, mogen geen onbelaste reiskostenvergoeding krijgen.

 
Bron: Rendement