check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Lage WW-premie voor vaste werknemer met meer dan 30% overwerk

10-08-2021

Voor vaste werknemers die meer dan 30% hebben overgewerkt, betaal je net als in 2020 de lage WW-premie.

De WW-premie wordt in augustus zelfs nog lager. De lage WW-premie gaat van 2,7 procent naar 0,34 procent. Ook in 2021 hoef je de lage WW-premie niet te herzien bij overwerk. Door de coronacrisis werd dit onderdeel van de premiedifferentiatie WW vorig jaar tijdelijk aangepast. De aanpassing blijft ook dit jaar gelden.

Het gaat om de situatie waarin je alsnog de hoge WW-premie moet betalen als:

  • de werkgever de werknemer meer uren betaalt dan in zijn arbeidsovereenkomst is opgenomen.
  • en het verschil met de verloonde uren meer dan 30 procent is.

Voor alle sectoren

Door de coronacrisis is in sommige sectoren veel overwerk nodig, zoals in de zorg. Als je de lage WW-premie moet herzien bij overwerk, kan dat nadelige gevolgen hebben. Daarom hoeft geen enkele werkgever over het jaar 2020 en 2021 met terugwerkende kracht de hoge WW-premie te betalen bij overwerk.

Lees meer over premiedifferentiatie WW

Lagere WW-premies

De WW-premies gaan met ingang van 1 augustus omlaag voor werkgevers met een loonaangifte per maand en per 16 augustus voor werkgevers met een vierwekenaangifte. De premies dalen met 2,36 procentpunt.

De nieuwe percentages gelden voor de rest van het jaar 2021. Het premiepercentage van de lage premie, over het loon van werknemers met een vast contract, wordt verlaagd van 2,7 procent naar 0,34 procent. Het premiepercentage over het loon van andere werknemers wordt verlaagd van 7,7 procent naar 5,34 procent.

Publicatie Salaris Vanmorgen (19-07-2021)