check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

"Ouderwets" vakantiegeld lijkt zijn populariteit te verliezen

09-05-2023

Het is mei: dat betekent dat miljoenen werkende mensen in Nederland deze of komende maand hun vakantiegeld ontvangen. Maar het traditionele vakantiegeld lijkt zijn populariteit te verliezen. Werknemers krijgen steeds vaker de vrijheid om hun eigen keuzes te maken over de besteding van hun geld. Inmiddels krijgt de helft van de werknemers hun vakantiegeld via een individueel keuzebudget (IKB), ook wel Persoonlijk Keuzebudget (PKB) genoemd.
Lees verder

Hoe houd je je personeelsbestand intact?

07-04-2023

Het is momenteel niet alleen lastig om nieuwe werknemers te vinden, ook het intact houden van het huidige personeelsbestand is een flinke kluif. UWV heeft vastgesteld dat bijna één op de vijf werknemers in Nederland in 2022 van baan is gewisseld.
Lees verder

Zie toe op de regels bij vakantieplanning!

04-04-2023

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat veel werknemers op vakantie willen. Om planningsmissers, oplopende werkdruk en irritaties te voorkomen, is het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer de regels bij vakantie kennen.
Lees verder

Twee derde werknemers verwacht inflatiecompensatie

28-03-2023

Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dit jaar een compensatie voor de hoge inflatie te krijgen van de werkgever. Oudere werknemers verwachten minder vaak dat hun werkgever een vorm van compensatie biedt dan jongere werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van SD Worx.
Lees verder

Het belang van een vertrouwenspersoon op de werkvloer

28-03-2023

Een werkplek die voor alle medewerkers veilig en gezond is. Het klinkt zo logisch, maar toch blijkt dit in de praktijk niet altijd zo te zijn: bij veel organisaties krijgt personeel te maken met pesten, discriminatie, geweld, (seksuele) intimidatie of een te hoge werkdruk. Dit kan tot stress leiden en lichamelijke, psychische of sociale klachten veroorzaken. Deze vormen van werkstress worden ook psychosociale arbeidsbelasting (PSA) genoemd.
Lees verder

Belastingvoordeel speelt grote rol bij keuze voor elektrische auto

22-03-2023

Waarom kiest een autorijder voor een elektrische auto? En hoe belangrijk is belastingvoordeel bij de keuze voor elektrisch rijden? In het jaarlijkse Nationaal Elektrisch Vervoer (EV) en berijdersonderzoek zijn deze en andere vragen beantwoord. Het onderzoek is een initiatief van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aan deze editie deden ruim 3.800 EV-rijders mee.
Lees verder

Ramadan gaat weer bijna van start

16-03-2023

Het is bijna tijd voor de ramadan. Werknemers die meedoen aan deze islamitische vastenmaand zullen tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken en roken. Ook zullen ze vaker op een dag bidden. Organisaties moeten daar rekening mee houden, binnen de kaders van de wet.
Lees verder