check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Minder loonheffingen voor studerende vakantiekrachten

24-06-2019

Nu de eindexamenleerlingen klaar zijn voor hun vakantiebaantje, kan de stapel met formulieren ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)’ weer uit de kast. Wanneer kan uw organisatie deze formulieren gebruiken en wat betekent dit voor de verloning?
Lees verder

Mkb hikt tegen personeelstekort aan

08-06-2019

Dat werkzoekenden de vacatures momenteel voor het uitkiezen hebben, laat zich ook voelen in het bedrijfsleven. Mkb'ers zien het vinden van goed gekwalificeerd personeel als grootste belemmering voor hun onderneming, blijkt uit onderzoek.
Lees verder

Hoe om te gaan met stakingen in het openbaar vervoer?

28-05-2019

Vandaag ligt het openbaar vervoer in Nederland stil. Wanneer het openbaar vervoer staakt, komen werkgevers en werknemers voor een ingewikkeld vraagstuk te staan. In sommige organisaties is het geen enkel probleem om vanuit huis te werken, maar dat is natuurlijk niet overal het geval.
Lees verder

Moet werkgever vrij geven voor doktersbezoek?

19-05-2019

Als werknemers een bezoek aan de dokter of tandarts niet buiten werktijd kunnen plannen, dan moeten zij kortdurend verzuimen. Of de werkgever hierbij het loon moet doorbetalen, is niet geregeld in de wet. Hoe een werkgever dit kan regelen leest u hier.
Lees verder

Verhoging minimumjeugdloon

10-05-2019

De overheid verlaagt in stappen de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen van 23 naar 21 jaar. Ook het loon van werknemers tussen de 18 en 20 jaar gaat omhoog. Wanneer de veranderingen in gaan leest u hier.
Lees verder

Straks twee maanden betaald ouderschapsverlof

26-04-2019

Alle werknemers binnen de Europese Unie (EU) krijgen recht op minimaal vier maanden ouderschapsverlof, waarvan in ieder geval twee maanden betaald moeten zijn. Dat staat in een richtlijn, waarmee het Europees Parlement heeft ingestemd.
Lees verder

Hogere onbelaste vergoedingen buitenlandse dienstreis

24-04-2019

Per 1 april 2019 gelden er hogere maximumbedragen voor onbelaste vergoedingen voor een buitenlandse dienstreis. Onder bepaalde voorwaarden kunnen werkgevers de verblijfskosten, die een werknemer maakt tijdens een buitenlandse dienstreis, onbelast vergoeden.
Lees verder