check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Veranderingen voor personeel en arbeid

29-06-2018

In vergelijking met voorgaande jaren is het rustig wat betreft het inzetten van nieuwe regels voor personeel en arbeid. Toch zijn er enkele aandachtspunten waar werkgevers rekening mee moeten houden. Welke regels zijn dit?
Lees verder

WhatsApp gebruiken bij formele kwesties?

19-06-2018

WhatsApp is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het komt dan ook steeds vaker voor dat WhatsApp een rol speelt in ontslagzaken bij de rechter. Dit pakt niet altijd goed uit! Wat moet u nu weten en doen?
Lees verder

Beslagvrije voet omhoog

15-06-2018

Veel organisaties krijgen wel eens te maken met een loonbeslag. De schuldeiser legt dan beslag op een deel van het loon van een werknemer. Dat mag niet zijn hele loon zijn, er is namelijk een deel waar de beslaglegger van af moet blijven: de beslagvrije voet. Hoe hoog ligt deze beslagvrije voet?
Lees verder

Hoe zorgt u voor lager verzuim?

11-06-2018

Vanaf maandag 11 juni 2018 was de Week van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Het thema was: voorkomen van verzuim. Daarbij speelt de RI&E een belangrijke rol. Wie de risico’s kent, kan gericht maatregelen nemen voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden.
Lees verder

Subsidie voor praktijkleren aanvragen

08-06-2018

Sinds 2 juni kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidie praktijkleren. Deze subsidie voor het aanbieden van praktijk- en werkleerplaatsen is tot en met 17 september 2018 aan te vragen. Wilt u weten wat voor subsidie dit is en hoe deze te verkrijgen is? Lees dan verder!
Lees verder

Loonaangifte vóór deadline ingediend

29-05-2018

Sinds UWV werkgevers in 2015 voor het eerst vroeg om versneld hun loonaangiften in te sturen, is een groot deel van hen dat daadwerkelijk gaan doen. Voor ex-werknemers met een WW-uitkering zou het fijn zijn als meer werkgevers versneld aangifte doen.
Lees verder

“Chef, hoe kom ik aan zo’n doelgroepverklaring?”

24-05-2018

Vanaf 1 januari 2018 kunt u voor bepaalde groepen werknemers die moeilijker aan een baan komen een loonkostenvoordeel krijgen. Dat betekent dat u wanneer u deze werknemers in dienst heeft, recht heeft op een vergoeding die kan oplopen tot € 6.000,- per jaar. Lees meer over de benodigde doelgroepverklaring.
Lees verder