Hoe herken ik een vals diploma?

26-07-2017

U gaat er natuurlijk niet van uit, maar sollicitanten kunnen zo ver gaan dat ze met een vals diploma een baan proberen te bemachtigen. We geven u een aantal tips om diplomafraude te herkennen.
Lees verder

Wanneer is er precies sprake van werkweigering?

20-07-2017

De werkgever mag zijn werknemers opdracht geven om werkzaamheden te doen die buiten hun normale takenpakket vallen. Als een werknemer het niet eens is met een redelijk verzoek, moet hij de klus toch klaren. Anders kan er sprake zijn van werkweigering, en dat is soms een dringende reden voor ontslag.
Lees verder

Loon jongeren tijdig aanpassen aan hoger minimumloon

03-07-2017

Jongeren die een loon verdienen rond het wettelijk minimumjeugdloon, hebben recht op een hoger loon zodra ze een jaar ouder worden. En voor al deze jongeren geldt dat ze per 1 juli recht hebben op meer. Hoe moet de werkgever met een verhoging van het wettelijk minimumjeugdloon omgaan?
Lees verder

Laat vakantiekracht niet over aan zijn lot

16-06-2017

De zomervakantie staat voor de deur en daarmee breekt het moment aan dat vakantiekrachten aan de slag gaan binnen uw organisatie. Om dat vlekkeloos te laten verlopen, is het van belang dat deze tijdelijke krachten goed worden ingewerkt en worden begeleid door de achterblijvers. 
Lees verder