check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Compensatie vergoeding bij ontslag na ziekte goedgekeurd

26-07-2018

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel, waarin de compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid is geregeld. Hierdoor kunnen werkgevers waarschijnlijk per 1 april 2020 een compensatie aanvragen. Ook met terugwerkende kracht.
Lees verder

Nieuwe Arbowet kan boetes opleveren

23-07-2018

Op 1 juli 2018 is de overgangsperiode van de vernieuwde Arbowet geëindigd en gaat de nieuwe wet in. Dat betekent dat de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hierop kan gaan handhaven. Voor overtredingen van de vernieuwde Arbowet wordt in sommige gevallen direct een boete opgelegd.
Lees verder

Verandering in de werkkostenregeling

16-07-2018

De werkkostenregeling (WKR) wordt op een aantal punten aangepast, maar blijft grotendeels hetzelfde als hij nu is. Dat zegt staatssecretaris Snel van Financiën in een Kamerbrief over de evaluatie van de WKR.
Lees verder

Compensatie vergoeding bij ontslag na ziekte

11-07-2018

Werkgevers krijgen vanaf 2020 compensatie voor de transitievergoeding die zij moeten betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers. De Tweede Kamer heeft op 5 juli 2018 ingestemd met het wetsvoorstel hierover.
Lees verder

Veranderingen voor personeel en arbeid

29-06-2018

In vergelijking met voorgaande jaren is het rustig wat betreft het inzetten van nieuwe regels voor personeel en arbeid. Toch zijn er enkele aandachtspunten waar werkgevers rekening mee moeten houden. Welke regels zijn dit?
Lees verder

WhatsApp gebruiken bij formele kwesties?

19-06-2018

WhatsApp is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het komt dan ook steeds vaker voor dat WhatsApp een rol speelt in ontslagzaken bij de rechter. Dit pakt niet altijd goed uit! Wat moet u nu weten en doen?
Lees verder

Beslagvrije voet omhoog

15-06-2018

Veel organisaties krijgen wel eens te maken met een loonbeslag. De schuldeiser legt dan beslag op een deel van het loon van een werknemer. Dat mag niet zijn hele loon zijn, er is namelijk een deel waar de beslaglegger van af moet blijven: de beslagvrije voet. Hoe hoog ligt deze beslagvrije voet?
Lees verder