check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Loondoorbetaling zieke AOW-werknemer naar 6 weken vanaf 1 juli 2023

06-02-2023

Het Ontwerpbesluit over het beëindigen van het overgangsrecht Wet Werken na AOW-gerechtigde leeftijd is gepubliceerd. De Wet Werken na AOW-gerechtigde leeftijd is met ingang van 1 januari 2016 in werking getreden. De wet regelt een lichter arbeidsrechtelijk regime voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. De periode van loondoorbetaling bij ziekte voor werknemers met AOW gaat naar 6 weken vanaf 1 juli 2023. Voor AOW-werknemers die al ziek waren, blijft 13 weken gelden.
Lees verder

Doelmatigheidsmarge gebruikelijk loon afgeschaft per 2023

03-02-2023

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) moeten het sinds dit jaar stellen zonder de doelmatigheidsmarge voor hun gebruikelijk loon. Het gebruikelijk loon van een dga mag je vanaf 2023 niet meer vaststellen op 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking.
Lees verder

Vergeet bij ziekte de reiskostenvergoeding niet!

12-12-2022

Als een werknemer een vaste reiskostenvergoeding krijgt en ziek wordt, mag zijn werkgever de vergoeding niet zomaar onbelast laten doorlopen, als een werknemer langdurig ziek is. De Belastingdienst heeft grenzen aan deze periode gesteld, waar een werkgever zelf alert op moet zijn.
Lees verder