check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Oekraïense vluchtelingen mogen een jaar langer werken

23-10-2023

Omdat de oorlog in Oekraïne nog altijd aan de gang is, hebben de EU-lidstaten de ‘Richtlijn tijdelijke bescherming’ (RTB) met een jaar verlengd. Oekraïense vluchtelingen hebben tot en met 4 maart 2025 in de Europese Unie recht op bescherming en toegang tot onder meer de arbeidsmarkt.
Lees verder

Premie voor PAWW per 2024 opnieuw omlaag

18-10-2023

De Stichting PAWW, die de private aanvulling op de WW en WGA regelt, maakte onlangs bekend dat de premie voor 2024 daalt van 0,15% naar 0,08%. Werknemers gaan dus minder PAWW-premie betalen om zich te verzekeren voor het derde WW-jaar.
Lees verder

Welke risico loopt het MKB bij verouderde software?

12-10-2023

Stel: u bent een kleine werkgever en één van uw medewerkers heeft een verouderd softwareprogramma, zoals Office 2010, geïnstalleerd op zijn laptop, omdat hij dat fijner vindt werken. Welk risico loopt het bedrijf dan? Als ondernemer bent u zelf misschien niet helemaal op de hoogte van de risico’s die bovenstaande situatie met zich mee kunnen brengen. Omdat oktober de Europese cyber security maand is, leggen wij graag extra nadruk op de risico’s van het gebruiken van verouderde software.
Lees verder

Privacy bij gebruik eigen laptop of mobiel

07-08-2023

Steeds meer werknemers gebruiken naast de zakelijke apparatuur, ook hun eigen apparatuur (devices) – zoals smartphone, tablet of laptop. Dat kan soms handig zijn. Vanwege de bescherming van de privacy zijn er echter ook grenzen aan wat een werkgever op dit gebied kan verlangen van werknemer.
Lees verder

Mag de werkgever vakantie opnemen verplichten?

08-06-2023

Binnen organisaties kan het voorkomen dat werknemers veel vakantie-uren open hebben staan. Voor die uren is de werkgever verplicht geld te reserveren. Bij uitdiensttreding moet de werkgever immers in staat zijn die uren uit te betalen. Het is dus begrijpelijk dat werkgevers dit soort 'verlofvijvers' zo veel mogelijk willen afbouwen. Maar mogen werkgevers werknemers verplichten om vakantie op te nemen?
Lees verder