check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

WAB speelt nu al een rol bij contractverlenging

01-07-2019

Een werkgever die een tijdelijk contract met een werknemer afspreekt, moet bij het eindigen van dit contract per 1 januari 2020 een transitievergoeding betalen. Werkgevers kunnen hier op letten als zij bijvoorbeeld per 1 juli een contractverlenging afspreken.
Lees verder

Minder loonheffingen voor studerende vakantiekrachten

24-06-2019

Nu de eindexamenleerlingen klaar zijn voor hun vakantiebaantje, kan de stapel met formulieren ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)’ weer uit de kast. Wanneer kan uw organisatie deze formulieren gebruiken en wat betekent dit voor de verloning?
Lees verder

Mkb hikt tegen personeelstekort aan

08-06-2019

Dat werkzoekenden de vacatures momenteel voor het uitkiezen hebben, laat zich ook voelen in het bedrijfsleven. Mkb'ers zien het vinden van goed gekwalificeerd personeel als grootste belemmering voor hun onderneming, blijkt uit onderzoek.
Lees verder

Hoe om te gaan met stakingen in het openbaar vervoer?

28-05-2019

Vandaag ligt het openbaar vervoer in Nederland stil. Wanneer het openbaar vervoer staakt, komen werkgevers en werknemers voor een ingewikkeld vraagstuk te staan. In sommige organisaties is het geen enkel probleem om vanuit huis te werken, maar dat is natuurlijk niet overal het geval.
Lees verder

Moet werkgever vrij geven voor doktersbezoek?

19-05-2019

Als werknemers een bezoek aan de dokter of tandarts niet buiten werktijd kunnen plannen, dan moeten zij kortdurend verzuimen. Of de werkgever hierbij het loon moet doorbetalen, is niet geregeld in de wet. Hoe een werkgever dit kan regelen leest u hier.
Lees verder