check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Meer nadruk in arbozorg op preventieve maatregelen

27-10-2022

In de gezondheidszorg komt steeds meer nadruk te liggen op preventie. Zo kan een gezonde leefstijl bijdragen aan het voorkomen van verschillende ziekten. Ook in de werkomgeving is aandacht voor preventie belangrijk. Dat kan in de arbozorg op verschillende niveaus.
Lees verder

Wanneer zijn parkeerkosten bij het werk onbelast?

19-10-2022

Als een werkgever de kosten voor parkeren bij de werkplek niet bij het loon van de werknemer wil tellen, zal hij ze in veel gevallen in de vrije ruimte moeten onderbrengen. Deze kosten kan de werkgever namelijk alleen op nihil waarderen als de terbeschikkinggestelde parkeerplaats als werkplek kwalificeert.
Lees verder

Wanneer kan een werknemer aanspraak maken op PAWW?

10-10-2022

Als een werknemer arbeidsongeschikt of werkloos raakt, bestaat er een aantal financiële vangnetten, zoals de WW. Daarna zou de werknemer eventueel aanspraak kunnen maken op PAWW. Maar wanneer komt een werknemer in aanmerking voor een aanvulling van PAWW?
Lees verder

Vrije ruimte WKR in 2022 weer terug naar normaal!

28-09-2022

De dagen worden guurder; hét moment om als werkgever alvast na te denken over een kleinigheidje voor werknemers, zoals kerstpakketten. Dit soort presentjes wordt vaak verstrekt vanuit de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Let wel op: in 2022 is het percentage in de vrije ruimte 1,7%!
Lees verder