check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Verhoging minimumjeugdloon

10-05-2019

De overheid verlaagt in stappen de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen van 23 naar 21 jaar. Ook het loon van werknemers tussen de 18 en 20 jaar gaat omhoog. Wanneer de veranderingen in gaan leest u hier.
Lees verder

Straks twee maanden betaald ouderschapsverlof

26-04-2019

Alle werknemers binnen de Europese Unie (EU) krijgen recht op minimaal vier maanden ouderschapsverlof, waarvan in ieder geval twee maanden betaald moeten zijn. Dat staat in een richtlijn, waarmee het Europees Parlement heeft ingestemd.
Lees verder

Hogere onbelaste vergoedingen buitenlandse dienstreis

24-04-2019

Per 1 april 2019 gelden er hogere maximumbedragen voor onbelaste vergoedingen voor een buitenlandse dienstreis. Onder bepaalde voorwaarden kunnen werkgevers de verblijfskosten, die een werknemer maakt tijdens een buitenlandse dienstreis, onbelast vergoeden.
Lees verder

Loon doorbetalen bij stakingen: hoe zit het eigenlijk?

21-04-2019

Hoewel er de afgelopen jaren gemiddeld wat minder wordt gestaakt dan voorheen, hebben Nederlandse bedrijven nog steeds regelmatig te maken met stakingen. Het stakingsrecht is in Nederland goed geregeld, maar hoe zit het eigenlijk met de rechten van de werkgever als er wordt gestaakt? Moet u bijvoorbeeld het loon doorbetalen?
Lees verder

Laatste kans voor correcties LIV en LKV over 2018

16-04-2019

Werkgevers hebben nog maar een week de tijd om hun voorlopige berekening van het lage-inkomensvoordeel (LIV), het jeugd-LIV en de loonkostenvoordelen (LKV’s) over 2018 te controleren en eventuele correcties in te dienen. Wijzigingen moeten uiterlijk 1 mei doorgevoerd zijn.
Lees verder