check map-marker close chevron-down phone twitter facebook envelope linkedin

Bestelauto’s en personeel

21-01-2019

Voor personeel dat bestelauto’s ook gebruikt voor privéritten geldt een fiscale bijtelling in de loonbelasting volgens het autokostenforfait. De bijtelling bedraagt doorgaans 22% van de cataloguswaarde (inclusief btw en BPM) voor bestelauto’s tot en met vijftien jaar oud die in 2018 zijn aangeschaft (t/m 2017: doorgaans 25%).
Lees verder

Whk-beschikking controleren

27-12-2018

De premie Werkhervattingskas (Whk) voor 2019 is onlangs naar alle werkgevers verstuurd. Geen werkgever wil te veel premie betalen, daarom is het verstandig om de mededeling of beschikking goed te controleren.
Lees verder

Langere proeftijd onder vuur

19-12-2018

Het plan om een proeftijd van vijf maanden mogelijk te maken bij vaste contracten, heeft veel kritiek gekregen. De vraag is of deze maatregel uit het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) behouden blijft.
Lees verder

Heeft u nog ruimte binnen de werkkostenregeling?

03-12-2018

De dagen worden korter en de Sint is weer in het land. Dit betekent dat de drukke, feestelijke decembermaand weer begonnen is. Misschien heeft u al plannen gemaakt voor een mooi kerstpakket of een oudjaarsborrel op de zaak . Dit brengt kosten met zich mee en hoe gaat u dit fiscaal behandelen? In dit nieuwsbericht lichten we de fiscale regels rondom de feestdagen toe.
Lees verder