Vertrouwenspersoon

HR-manager bij een AGF-groothandel

"Jarenlang hadden wij een interne vertrouwenspersoon. Een fijne collega, maar niet specifiek opgeleid voor deze 'bijbaan'. Door de aandacht in de media en door de vragen die ik kreeg bij een risico-inventarisatie van de arbodienst, ontstond het idee om dit beter in te richten."

"Sinds november 2023 werken wij daarom met Compleet Vertrouwen. De komst van deze externe vertrouwenspersoon is duidelijk aangekondigd aan het personeel en onze uitzendkrachten. Ik ben van mening dat het nu laagdrempeliger is voor ons personeel om de vertrouwenspersoon te raadplegen en vooral ook objectiever, dus dat voelt veiliger voor hen."

Foto Case 4 website SC

Met een basisabonnement bij Compleet Vertrouwen heeft u de stand-by service van een vertrouwenspersoon voor uw organisatie. Hiermee voldoet u aan de arbo-richtlijnen, loopt u vooruit op komende wetgeving en nog belangrijker: zorgt u goed voor een prettige werkomgeving, waardoor u uitstroom van personeel voorkomt. 

Vaak gaan werknemers uit dienst als er geen duidelijke en veilige afstemming mogelijk is met een vertrouwenspersoon. Dat is zonde, want het aantrekken van nieuw personeel kost veel tijd en geld en verandert de werksituatie niet. 

Wilt u meer weten over de voordelen van een externe vertrouwenspersoon?

Lees hier meer over onze diensten of bekijk direct de website van onze dochteronderneming Compleet Vertrouwen.  

Bekijk de voordelen