Alles op een rij voor een vliegende start!

Wij willen de overstap naar het nieuwe Loket zo makkelijk mogelijk voor u maken. Via deze pagina houden wij u komende tijd op de hoogte over de overstap naar het nieuwe Loket. Zo hebben wij verschillende instructievideo’s ter beschikking gesteld en de meest gestelde vragen op een rijtje gezet op deze pagina. Scroll dus vooral verder voor alle beschikbare informatie. Deze pagina zal steeds geüpdatet worden aan de hand van de laatste functionaliteiten van het nieuwe Loket.

Heeft u vragen over werken met het Nieuwe Loket?

Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen die u hopelijk verder helpen.

Geen antwoord kunnen vinden op uw vragen? Neem vooral even contact met ons op. We helpen u graag verder!

Is er een handleiding beschikbaar voor werken met het Nieuwe Loket?

Ja! Wij hebben een handleiding voor u opgesteld voor het Nieuwe Loket. Zou u die willen ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@salariscompleet.nl, dan ontvangt u hem in de mailbox.

Waarom moet ik gebruik maken van het Nieuwe Loket?

De werkwijze van Loket zoals u gewend bent (Loket Classic) zal veranderen. Vanaf april 2024 verdwijnt Loket Classic. Wij raden u daarom aan om aan de slag te gaan in het nieuwe Loket, zodat u in april aan de nieuwe versie gewend bent.

Ik zie alleen de laatste loonrun, waar kan ik de andere loonrun’s vinden?

In het Overzicht vind je de laatst goedgekeurde loonruns. Zoek je een oudere verloning of een andere run van dezelfde periode? Ga in het linkermenu naar ‘Salarisverwerking’.

Je krijgt hier drie maanden te zien. Via het filter kun je naar een andere periode gaan.

Klik een periode aan om de bestanden hiervan in te zien. Links van de bestanden zie je goedgekeurde loonruns met verschillende volgnummers. Hier vind je dus alle loonruns van deze periode.

Kan ik de loonaangifte betalen via iDEAL?

Ja, wanneer je naar Salarisverwerking gaat, vind je de maandelijkse verloningen. Indien de loonaangifte is ingediend, staat hier een iDEAL knop (mits het te betalen bedrag lager is dan € 50.000,= ). Hiermee wordt je doorgestuurd naar een site van de belastingdienst om de loonaangifte te betalen.

Wordt de betaling afgebroken? Dan kan het 20 minuten duren voordat de iDEAL knop weer beschikbaar is.

Is de betaling succesvol? Dan verdwijnt de iDEAL knop. Wanneer je de loonaangifte open klikt, zie je dat de iDEAL betaling de status geaccepteerd heeft.

Het is niet mogelijk om de loonstroken van de werknemers te betalen met iDEAL.

Waar kan ik zelf mijn mutaties invoeren?

Dit kan via de ‘browser variabele gegevens’. Deze kun je altijd openen door boven in op het blad met het euro teken te klikken. Je krijgt nu een tabel te zien, met links de namen van de werknemers. Vul rechts bij de gewenste soort, de mutatie in. Zodra je klaar bent met muteren kun je op het belletje rechts klikken. Hiermee laat je ons weten dat alle mutaties klaar staan in Loket en dat wij kunnen starten met de verloning.

Wil je de browser personaliseren zodat je hier de componenten ziet die jij nodig hebt? Neem dan contact met ons op.

Mutaties zelf invoeren
Hoe kan ik alle loonstroken van een kalenderjaar van 1 werknemer downloaden?

Klik in het linkermenu op het hamburgermenu naast dienstverband. Je krijgt nu een lijst te zien van alle werknemers. Zoek de werknemer op van wie je alle loonstroken wilt downloaden.

Open het overzicht (indien deze niet standaard hierop opent). In het blok Overzichten, vind je de optie loonstrook. Klik deze open en selecteer het gewenste kalenderjaar. Kies voor download om alle stroken in één keer te downloaden.

Je kunt hier ook de jaaropgave van de desbetreffende werknemer downloaden.

Waar kan ik de jaaropgaven vinden?

De jaaropgave van alle werknemer vind je onder het menu Rapporten (in het linkermenu). Schuif de optie inclusief Werknemerloket op JA als je alle jaaropgave wilt zien, en dus ook van de werknemers toegang hebben tot het Werknemerloket en zelf hun jaaropgave kunnen raadplegen.

Wat zie ik in de kalender?

De kalender kan geraadpleegd worden via het kalender-icoon rechts bovenin, naast de signaal notificaties. Hier krijg je een overzicht van alle werknemers, per afdeling (indien ingedeeld).

Werk je met verlof in Loket, dan zie je hier ook de verlof dagen in het blauw weergeven.

Heb je ook de roosters ingevuld in Loket, dan zie je in het grijs, ook de dagen dat de werknemer werkt.

Waar kunnen declaraties goedgekeurd worden?

Dit kan onder het takencentrum, hier zie je eerst de signalen. Daarnaast is het menu voor de declaraties.

Bekijk hier de verschillende instructievideo's en ga gelijk aan de slag in het nieuwe Loket!

Copyright: Loket.nl

Heeft u vragen over het Nieuwe Loket?